Wat als een herplaatsing faalt?

Heel soms verloopt de adoptie van een hondje uit het buitenland niet helemaal zoals gepland. Dit overkwam Gosh van Stichting Homeless Dogs. Het adoptiegezin ervaarde problemen met de hond en ondanks de tips van de stichting leek het niet te gaan werken tussen de twee. Besloten werd om de hond terug te plaatsen bij een fostergezin van de stichting. Foster Nancy vertelt wat er mis ging. 

Stichting vertelt Nancy de Jong
06-01-2018

"De dag dat jij bij ons werd teruggebracht. Wat waren wij zenuwachtig. Want pas je wel in de al bestaande roedel? De enige informatie die wij hadden gekregen was dat je een heel dominante hond was, die niet wilde delen en heel agressief was naar alle andere honden. 
 

Gosh herplaatst

En die angst kwam ook wel uit. Want wat had je gevochten met de leider van de roedel, Max. Max zette je direct op je plek; wat vond je hem eng en je kreeg enorm veel respect voor die logge labrador. De rangorde eenmaal bepaald, keerde de rust terug. Je vond zelfs een speelmaatje in Roxy. En bij Alexia zocht je steun op spannende momenten. Want je wist: met haar viel niet te sollen!

Van dominante hond naar lieverd  

Inmiddels ben je drie weken bij ons en wat een heerlijke hond ben jij! Je doet het zo goed samen met de rest: eten en spelen, het gaat elke dag een stukje beter! Je ontpopt je tot een echte knuffelkont en je ligt het liefst dicht bij ons te slapen. Als we je niet genoeg aaien, komt die poot en je smeekbedes. 

Lieve Gosh, voor ons werd al snel duidelijk: je bent helemaal niet dominant, maar gewoon een beetje onzeker! Daardoor vindt je het contact met andere hond soms wat spannend en ook een wandeling buiten vergt soms veel van je. Ook vreemde mensen over de vloer moet je nog mee leren omgaan. Maar buiten dit: wat ben je een schat! Omdat het elke dag een beetje beter gaat, weten wij zeker: met de juiste baas, een goede dosis liefde en vertrouwen, komt het helemaal goed met jou!  

Ik hoop dat je snel een forever home vindt en tot die tijd blijf je lekker bij ons!"

Gosh staat op Verhuisdieren. Check hier zijn profiel.

Stichting Homeless Dogs match vaak succesvol!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.