Featured

Zijn katten altijd vriendjes?

door Yvon Sweere – Kattenexpert – 20-11-2011

Veel kattenliefhebbers omringen zich graag met meer dan één kat, maar niet alle katten zijn daar even blij mee. Of katten vriendjes zijn, kun je aflezen aan hun gedrag ten opzichte van elkaar.

Katten die tegen elkaar aan slapen, elkaar wassen, tegen elkaar wrijven en elkaar begroeten door neus-neuscontact, kun je vrienden noemen. Ze vormen samen een zogenaamde sociale groep. Katten die dit niet doen, maken geen deel uit van een groep. Zo kan het dus gebeuren dat er in een huishouden met vijf katten slechts twee sociaal gedrag naar elkaar vertonen. Dan is er dus sprake van één groep en drie katten die graag op zichzelf zijn.

Elke kat eigen bak

Om het vreedzaam samenleven tussen katten in een dergelijk huishouden te bevorderen, is het belangrijk om bronnen te vermeerderen en te verspreiden. Dus te zorgen dat er op verschillende plekken in huis water,  voer, kattenbakken, slaapplekjes, verstopplekjes, hoge plekken en krabmogelijkheden zijn. De niet-bevriende katten kunnen elkaar dan altijd vermijden en dat voorkomt sociale spanningen, conflicten en stress.
 

        Mail je vraag        

ANBI logo

Verhuisdieren.nl is een Erkend Goed Doel

Wij hebben een ANBI keurmerk. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld voor de dieren, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen. Meer weten over de kwaliteitseisen van een ANBI stichting? Klik hier