Herplaatsen pas na vinden juiste match

Stichting Modestos vertelt...

Eén van onze jongste stichtingen is Modestos; deze stichting bestaat pas veertien maanden en wordt gerund door vrijwilligers. Modestos past goed bij Verhuisdieren omdat zij ook veel belang hechten aan een goede match tussen hond en baas! Oprichter Angeliek Modestos vertelt haar verhaal.

Stichting vertelt Stichting Modestos
20-09-2017

“Wij helpen verschillende dierenopvangcentra in Athene, Kos en Kalymnos met het vinden van een goed thuis voor hun dieren. Ook leveren wij financiële bijdrages aan de medische kosten, sterilisaties én werken wij actief aan het opzetten van sterilisatieprojecten. 

Wij zijn erg blij en trots dat we al bijna 120 honden hebben kunnen helpen een nieuw thuis in Nederland te vinden. Dagelijks genieten wij van fantastische foto’s en verhalen van blije baasjes en honden. Dat geeft ons weer veel energie om met dit werk door te gaan!

Geadopteerde hond komt aan op Schiphol

Er komt namelijk erg veel bij kijken om dit voor elkaar te krijgen. Aan het moment dat we uitgelaten op Schiphol staan om een hond te verwelkomen, vaak samen met de adoptanten, gaat veel vooraf.

Het begint natuurlijk bij de bron, in Griekenland, waar onze samenwerkingspartners dagelijks met allerlei pittige situaties geconfronteerd worden. We weten helaas allemaal dat er erg veel dierenleed is en vanaf onze comfortabele banken is dat toch echt beter te behappen dan voor onze vrijwilligers daar.

Honden herplaatsen

Zij verzorgen de honden, in het asiel en in gastgezinnen, en zorgen ervoor dat wij de honden kunnen gaan herplaatsen. Het is overigens opvallend hoe ontzettend leuk en sociaal de Griekse honden zijn! Bijna alle adopties verlopen soepel en de honden passen zich zonder problemen aan in de gezinnen.

Is een hond klaar voor adoptie, dan begint de promotiemolen te draaien. Als mensen interesse hebben in een hond gaan wij heel uitgebreid met ze in gesprek om zeker te weten of deze hond de juiste is voor hen en visa versa. Wij gaan ook bij de potentiële adoptanten thuis langs, om uitgebreid informatie te geven en omdat we het belangrijk vinden dit persoonlijke contact te hebben. Aan de nazorg besteden wij ook veel tijd en helpen mensen waar dit nodig is.

Vliegen naar Nederland

Dan volgt één van de grote uitdagingen: het vinden van een vlucht naar Nederland! De honden vliegen mee in het ruim en wij zijn afhankelijk van mensen die als vluchtbegeleider willen fungeren. En de vliegtuigbenches moeten weer terug naar Griekenland natuurlijk, ook een enorme klus. Hier gaat ontzettend veel tijd in zitten en soms moeten honden langer wachten dan ons lief is.

We kunnen uren vertellen over alle leuke honden die we hebben mogen helpen. Hier een anekdote over Joep (voor ons was hij Joepieeeee de Poepieeeeee). Joep was achtergelaten bij onze drijvende kracht op Kos, Mariëlla Sprado, die in maart haar eigen guesthouse voor yogaliefhebbers heeft opgezet. Joep vermaakte zich kostelijk daar: nog nooit kreeg hij zoveel aandacht, eten en knuffels. 

Succesverhaal over herplaatsing

Herplaatser Joep is goed terecht gekomen

Maar eerlijk gezegd liep Joep ook vaak erg in de weg. Hij vond het namelijk ontzettend leuk om mee te doen met de yoga! Hup; lekker tussen alle gasten een beetje rollebollen en iedereen, die net in een hele ingewikkelde yogamove lag, kusjes te geven.

En hoe gaat het met Joep en alle andere dieren, als de toeristen vertrekken en ze weer aan hun lot worden overgelaten? Niet zo best natuurlijk. Joep heeft geluk gehad en is door fantastische mensen geadopteerd en hij heeft nu zo’n geweldig leven bij zijn gezin. Liefde, gezelligheid, rust en dagelijks eten. Daar kunnen veel dieren alleen maar van dromen.

En daarom doen wij dit werk!”

Lees de verhalen van onze andere stichtingen hier.

Modestos zet zich samen met GASAH in voor veel andere dieren, zoals de koeien, paarden en ander vee, dat onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. We hebben daar een petitie voor opgezet.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.