Kat Roosje (Roxy) maakte een succesmatch met Floor

Roosje, voorheen Roxy geheten, had een navelbreukje en zou daarom mogelijk iets lastiger plaatsbaar zijn. Floor is dan weer gek op rode katten en kon het smoeltje van Roosje niet weerstaan. Ze had al zeven katten; daar kon er best nog eentje bij...

Succesmatches Maaike van Poelje
09-05-2020

‘Roosje is echt een aanwinst in mijn kattenroedel. Ze kan het met iedereen goed vinden en brengt een vrolijke noot in huis. Op het moment dat ik Roosje op Verhuisdieren uitkoos, had ik al zeven katten in huis. Dus om nu te zeggen dat ik verlegen zat om een huisdier, dat is wat overdreven. Maar omdat mijn katten allemaal heel vredig en gezellig samenleven, was het ook niet zo dat er helemaal geen ruimte was voor nog eentje erbij. Ik keek nog regelmatig op een site van een andere kattenopvang organisatie en werd steeds geraakt door de verhalen van katjes die een thuis zochten. Dus besloot ik op een gegeven moment dat ik er toch nog eentje bij wilde hebben.Via Facebook kwam ik terecht bij Verhuisdieren. Bij het verhaal van Roosje stond geschreven dat ze een navelbreukje had en dat ze daarvoor terzijndertijd geopereerd zou moeten worden. De kans dat mensen haar daarom niet zouden willen, was aanwezig.’

‘Ik heb al verschillende katjes gehad met navelbreukjes en weet dat dat helemaal geen probleem hoeft te zijn; bovendien kan zo’n breuk makkelijk verholpen worden tijdens de castratieoperatie. Kortom, ik had meteen zoiets van ‘nou, dan neem ik Roosje toch!’ 

Het gezin dat Roosje op Verhuisdieren aanbood, had haar samen met haar moeder opgevangen. Ze waren afkomstig van een boerderij in de buurt waar de boer ‘de natuur zijn gang laat gaan’, met regelmatig nestjes als gevolg. De moeder was met Roosje bij dit gezin aan komen lopen.

Half Nederland door voor kennismaking

Half Nederland ben ik afgereisd om haar op te halen, met het openbaar vervoer. Ja, dat was me een hele onderneming!´

´Ik ben vrij lomp in het introduceren van een nieuwe kat in mijn huishouden. Gemiddeld komt er iedere twee jaar een nieuwe bij, dus ik ken de klappen van de zweep nu wel. Ik zet het bakje waar ze inzitten in de huiskamer op de grond neer, doe het deurtje open en dan mogen ze hun gang gaan. Ik bemoei me er verder niet mee. Eigenlijk geeft dat nooit problemen. In het ergste geval blazen ze een week naar elkaar.'

Introductie bij andere katten

In Roosjes geval ging het heel soepel. De roedelleider accepteerde haar meteen, dus dat was letterlijk ´kat in het bakkie´! Er wordt wel eens gezegd dat katten onderling niet vriendelijk tegen elkaar zijn. Dat ze moeite hebben met een nieuwkomer. Daar kijk ik heel anders tegen aan. Mijn ervaring is dat wanneer je de katten het zelf en onderling laat oplossen, er eigenlijk niets aan de hand is. En de kater die de baas is van het stel, voert zijn rol uit op een heel vriendelijke manier. Dat zet de toon, erg fijn. Grappig om te zien is ook hoe de oudste en zwaarste kater van het stel door Roosje weer helemaal fit is geworden. Ze rausen samen lekker door het huis heen, heerlijk!´

roosje in haar roedel

´Ik laat mijn katten allemaal castreren. Ik laat ze weliswaar niet de straat op gaan, ze blijven bij mij in huis en op het balkon. Een huisdier hebt voor jezelf, niet voor de buurt. Maar toch, ik wil voorkomen dat er nestjes komen. Er komen al te veel nestjes op de wereld.´

´Roosje is nu alweer bijna een jaar bij ons en ze is helemaal ingeburgerd. Ze is ontzettend lief en ook heel sterk. ´s Ochtends wanneer ik koffie zet, komt ze op haar achterpoten bij me staan, zodat ik haar kan aaien. Ook doet ze dat wanneer ik op de wc zit, echt zo grappig! Alsof ze wil zeggen "nu zit je toch, dus kun je me net zo goed even aaien!" Roosje past dus perfect bij mij en mijn kattenroedel!'

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.