Prachtige match met een oudere straathond

Stichting ProZus redt honden van het Spaanse straatleven en probeert ondermeer via Verhuisdieren de ideale adoptiematch voor hun dieren te vinden. En dat lukt vaak ontzettend goed. Lees hier het prachtige verhaal van Mevr. Verhoeven (89) met Mia van 10 jaar!

Stichting vertelt Jolien Verheul
24-02-2018

Mia is een grote kruising herderdame die vele jaren in asiel Vilafranca bij Barcelona heeft moeten doorbrengen, voordat zij in oktober 2017 door stichting ProZUS werd gespot. Een imposante hond met een geweldige uitstraling.

Honden van deze leeftijd zouden eigenlijk niet meer in een asielhok hoeven leven. Geen enkele hond natuurlijk, maar een oudere hond al helemaal niet. Harde, koude vloeren en achter tralies… Zo triest!

Gastgezin 

Gelukkig was er in de ProZUS-familie een gastgezin beschikbaar om Mia te gaan opvangen. Een gastgezin gespecialiseerd in oudere honden, dus daar kwam ze gezellig tussen allemaal andere senioren terecht. Lekker rustig. 

In het gastgezin wordt de hond een tijdje geobserveerd, om vervolgens door de stichting op Verhuisdieren.nl geplaatst te worden.

Een goede vriendin van mevrouw Verhoeven, die op internet ging kijken naar een leuke hond, belandde uiteindelijk bij onze Mia. En na overleg met mevrouw Verhoeven nam zij contact op met ProZUS voor een kennismakingsgesprek bij het gastgezin.

Geweldige match!

En wat bleek? Het was een geweldige match! Twee bewonderenswaardige dames die elkaar direct vonden. Een dame van 89, redt zich nog prima, rijdt nog auto en woont zelfstandig, samen met een kwieke en aanhankelijke herderdame die op zoek was naar een eigen XXLmand.

De stichting houdt regelmatig contact met mevrouw Verhoeven over hoe het gaat met Mia en dat zijn dan altijd momentjes met een brede glimlach. Zoveel humor als deze mevrouw heeft en hoe geweldig zij haar samenleven met Mia beschrijft. Genieten!

De foto’s en berichtjes van de geplaatste honden uit asiel Vilafranca gaan natuurlijk ook naar de vrijwilligers in Spanje. De mensen die in het asiel het moeilijkste werk doen. Daar putten zij nieuwe energie uit om dit werk te kunnen blijven doen. Ook na vele jaren asielleven lukt het dus nog om een oudere hond een eigen baasje te geven. En hoe! 

Meer stichtingverhalen

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's