Sissy en Soltan werden herplaatst wegens ziekte

Omdat Verhuisdieren haar best wil doen het herplaatsen van een huisdier uit de taboesfeer te halen, publiceren we een reeks verhalen van baasjes die deze moeilijke beslissing hebben moeten nemen. Annemieke moest haar Siamezen herplaatsen vanwege haar gezondheid.  

Succesmatches Annamieke
29-08-2018

"Ik wilde heel graag een Siamees en toen ik in Hongarije was, belandde ik toevallig op een soort vogeltjesmark. Daar trof ik ook twee Siamese kittens. Ik was meteen verliefd en besloot ze mee te nemen. Samen hebben Sissy en Soltan zeven jaar bij en met mij geleefd. Het waren de leukste katten die ik ooit gehad heb.

Hulp bij verzorging

Herplaatsers siameesIk werd echter ziek en de prognoses waren onduidelijk. In eerste instantie had ik iemand in de buurt die mij hielp met de verzorging van de katten. Op een gegeven moment verhuisde zij. Mijn zoon had helaas ook niet steeds tijd om voor Sissy en Soltan te zorgen als ik weer eens in het ziekenhuis lag.

Ik maakte mij daar vreselijk zorgen over; wat nu als ik plotseling niet meer voor ze zou kunnen zorgen? Ik wilde ze niet naar het asiel brengen en toen kwam ik op Verhuisdieren terecht. Ik twijfelde eerst om mijn katten op de site te plaatsen, maar na lang twijfelen heb ik de stap toch gezet. Wel met de restrictie dat Sissy en Soltan bij elkaar moesten blijven.

Succesmatch via Verhuisdieren

Ze stonden nog geen drie uur op de site of ik had al contact met een mevrouw die gepensioneerd was en graag twee katten wilde die goed met elkaar over weg konden. We maakten een afspraak dat ze kwam kijken en ook zij was meteen verliefd, net als ik toen ik mijn katten voor het eerst zag op die vogeltjesmarkt in Hongarije.

Het liefst wilde zij ze direct meenemen. Dat overviel me op dat moment wel, maar ik dacht ‘anders zit ik er toch tegen aan te hikken’. Ze heeft Sissy en Soltan meegenomen en ze stuurt af en toe foto's. Het was een goede match. Gelukkig. Alhoewel ik ze nog iedere dag vreselijk mis, ben ik blij dat ik de stap gezet heb; het is voor hen beter zo!"

Lees hier het verhaal van Lili die herder Quinta moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Kris die kat Olli moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Sandra die besloot hond Max te herplaatsen.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's