Wereld Zwerfdierendag; ook bij Verhuisdieren

Vandaag, 4 april, is het Wereld Zwerfdierendag, precies een half jaar na Dierendag. Op deze dag vraagt de wereld aandacht voor de ongeveer 1 miljard zwerfhonden en -katten over de hele wereld die onder erbarmelijke omstandigheden leven. Vandaag is de dag dat je een extra schoteltje kattenmelk neer kunt zetten voor de 30.000 zwerfkatten die wij in Nederland 'rijk' zijn of om een donatie over te maken naar een stichting (check daarvoor één van de bij ons aangesloten stichtingen) die zich inzet voor het welzijn van de zwerfdieren in andere landen. 

Nieuws Nienke Oort
04-04-2019

Wereld Zwerfdierendag is een initaitief van Stray AFP die deze dag vier jaar geleden in het leven riep. En niet alleen om aandacht te vragen voor die zwerfdieren over de grens, maar ook hier bij ons, dicht bij huis. Nog altijd neemt het aantal zwerfkatten toe in Nederland. Jij kunt hier iets tegen doen. Door ervoor te zorgen dat jouw kat gechipt is, maar nog belangrijker: ook goed geregistreerd staat! CHIP EN REGISTREER DUS JE DIER! 

FACEBOOK-ACTIE
Op onze Facebookpagina brengen we vandaag extra dieren onder
de aandacht die gered zijn van een zwaar straatleven.
Zij zijn nog op zoek naar een gastgezin of al naar een adoptant. 
Straathonden
Foto's: Stichting dogs by Merlin


Samenwerking met stichtingen

Verhuisdieren draagt ook haar steentje bij in de aanpak van zwerfdieren. Wij plaatsen gemiddeld 200 dieren per maand en we kunnen rustig stellen dat zeker 40% daarvan straathonden en -katten betreft die via ons een gouden mand vinden. Inmiddels maken zo'n 250 stichtingen, die zich inzetten voor dieren die op straat leven, gebruik van ons platform.

Het betreft stichtingen die operationeel zijn in Roemenië, Griekenland, Spanje, maar ook in Iran en Curacao. Ze redden daar dieren uit zogenoemde dodingsstations of van een uitzichtloos bestaan op straat. Veel stichtingen voeren ter plaatse ook sterilisatie/castratieporjecten uit om zo de aanwas van zwerfdieren een halt toe te roepen. 

Gouden mand voor rescuehond

Omdat de meeste dieren daar geen kans maken op een liefdevolle adoptie en omdat de vraag naar met - name honden - in Nederland onverminderd groot is, worden deze dieren met grote regelmaat naar ons land gehaald. Uiteraard nadat zij gecheckt en gevaccineerd zijn door de dierenarts. Hier komen ze dan in gastgezinnen en vandaar uit worden zij ter adoptie aangeboden. En weet je wat? Vrijwel allemaal vinden ze die ene gouden mand! 

Via deze weg willen wij alle stichtingen die sterk maken tegen dierenleed over de grens bedanken voor hun inzet. Ondertussen blijven wij ons inzetten om voor al die dieren de best passende baasjes te vinden! 

Zoals de familie Pronk die Bas via Verhuisdieren adopteerde en verbaast was 'hoe leuk en mooi straathonden eigenlijk zijn'!

Links naar pagina's over de adoptie of herplaatsing van dieren uit het buitenland: 

Hond uit het buitenland? 10 aandachtpunten!

Tips bij adoptie van buitenlandse hond

Kat uit het buitenland

Stichting vertelt (mooie anekdotes van stichtingen)

Dagboek van straathond Hope

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.