Vakantie! Alles geregeld? Ook voor je hond of kat?

Door de jaren heen hebben we op Verhuisdieren behoorlijk veel artikelen geschreven over vakantie en huisdieren. We zetten ze daarom nog even voor je op een rijtje, zodat je ze allemaal netjes bij elkaar hebt. We willen je natuurlijk geen stress bezorgen, zo vlak voor je vakantie ;-) 

Nieuws Nienke Oort
13-07-2019

Je hond mee op vakantie

Honden zijn vaak wel in voor een avontuurtje en vinden het ontzettend leuk als ze mee mogen met de baas. Bedenk wel dat het vaak warm is, dat een hond het vaak niet zo leuk vindt om een hele dag in de stad rond te sjouwen en dat alleen gelaten worden in een nieuwe omgeving even wat geduld vraagt. Lees hier alles waar je je op voor kunt bereiden als je hond mee gaat op vakantie.

Bescherm je hond tijdens vakantie

Als je je hond meeneemt naar het buitenland, wees je er dan van bewust dat hij de juiste vaccinaties moet hebben en dat er in het buitenland andere parasieten kunnen zitten. Dierenarts Piet heeft opgesomd waar je allemaal rekening mee kunt houden als je hond mee gaat naar het buitenland!

Hond laten wennen aan vakantieadres

Je hond vindt het hartstikke leuk dat hij mee mag op vakantie. Maar vergeet niet dat het voor hem ook best een beetje spannend is. Wij weten wat ons te wachten staat; je hond ondergaat het gewoon. Help hem dus een beetje wennen aan zijn nieuwe onderkomen voor de komende weken! Lees hier wat je kunt doen om je hond te laten wennen aan zijn vakantieadres.

Warmte op vakantie

Stel je gaat lekker naar Zuid-Europa op vakantie. Lekker natuurlijk! Maar is het ook lekker voor je hond? Honden zijn ontzettend warmte gevoelig, dus lees hier wat je allemaal kunt doen om het je hond zo aangenaam mogelijk te maken bij extreme warmte.

Katten en vakantie

Kat blijft liefst thuis tijdens vakantie

Katten laat je het liefst thuis als je op vakantie gaat. Ze zijn erg aan hun territorium gehecht. Het beste regel je dus iemand die je kat verzorgt tijdens jouw afwezigheid. Iemand die de kat twee keer per dag eten geeft en ook even tijd met hem doorbrengt. Mocht je je kat toch liever naar een pension brengen, verdiept je dan in welke pensions goed zijn. Hou er rekening mee dat de goede pensions inmiddels redelijk vol zullen zitten nu.

Konijnen en zomerhitte

Als je je konijn thuislaat, zorg dan dat er geen oververhittingsgevaar is! Lees deze tips om te voorkomen dat je konijn het te warm krijgt tijdens jouw afwezigheid.

Zwerfhonden en -katten

Wat nu als je een zwerfkat of -hond aantreft op je vakantieadres? Die wil je misschien helpen, verzorgen of misschien zelfs wel mee naar huis nemen. Dat is superlief, maar lees eerst even deze blog en wees voorbereid!

Zwerfhonden op vakantie

Ook zwerfkatten vragen een iets andere aanpak. Lees hier waar je rekening mee moet houden als je een kat meeneemt uit het buitenland.

Zo dit was het ;-) Alles goed geregeld? Dan wensen we jou en je diertje een heel fijne vakantie toe!!! 

 

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.