Baasjes van Diego konden zijn energie niet bijbenen

Omdat Verhuisdieren haar best wil doen het herplaatsen van een huisdier uit de taboesfeer te halen, publiceren we een reeks verhalen van baasjes die deze moeilijke beslissing hebben moeten nemen. René en Mariëlle besloten na lang wikken en wegen een heidewachtel in huis te nemen. Omstandigheden maakten het echter onmogelijk aan de behoeften van de hond te kunnen voldoen...

24-11-2018

"Kort uitgelegd onze gezinssituatie in 2015: We vormen een gezin bestaande uit moeder, vader en dochter van 18 die in 2016 buitenshuis gaat studeren. Vader heeft een fulltime baan, moeder is door ziekte helaas 100% arbeidsongeschikt.

In het verleden zijn er altijd katten binnen het gezin geweest, die we helaas in 2014 en 2015 in hebben moeten laten inslapen. We hebben nooit voor een hond gekozen, omdat we destijds (voor de ziekte van moeder) door het werk vaak niet thuis waren. Echter, gezien de veranderde situatie en het vertrek van onze dochter in de nabije toekomst zijn we na gaan nadenken over het nemen van een hond.

Gekozen voor een heidewachtel

We zijn hierbij echt niet over een nacht ijs gegaan en hebben na lang wikken en wegen besloten om een heidewachtel te nemen. We hebben contact gezocht met de Heidewachtelboerderij en ons ingeschreven voor een pup. Na enkele weken kregen we echter bericht van de heidewachtelboerderij dat men een hond van vijf maanden oud terug zou krijgen omdat de eigenaren door een veranderde woon/werksituatie niet meer voor dit dier konden zorgen.

We zijn in contact getreden met deze mensen en binnen één week was Diëgo verhuisd naar ons. Een fantastisch, lief en enthousiast dier, we zijn er mee op puppycursus geweest en hij heeft ons enorm veel plezier gegeven.

Teveel energie

Echter... wat wij onderschat hebben is dat een heidewachtel een jachthond is en energie voor tien heeft, bij Diëgo was het energieniveau mogelijk wel twintig keer zo groot!

We hebben hier ook op geanticipeerd door hem dagelijks twee keer mee uit te nemen in de bij ons in de buurt gelegen Loonse en Drunense Duinen, waar hij op aangegeven stukken los mag lopen en dit ook naar hartenlust deed. Deze uitlaatsessies duurden gemiddeld 1.5-2 uur per keer en tussendoor werd ie dan ook nog een aantal keren per dag uitgelaten aan de riem rond huis.

herplaatser verhuisdieren

We beschikken over een grote tuin, waar hij ook vrolijk in rond rende en we hem dit ook gewoon lieten doen. Kortom, zoals eerder gemeld, een erg lieve hond met enorm veel enthousiasme en energie, maar ook een enorme energievreter.

Ten koste van gezondheid

Buiten de weekenden was moeder overdag alleen met Diëgo en zij kwam nergens meer aan toe. Diëgo koste haar zoveel energie dat ten koste van haar gezondheid ging. We hebben na zeven maanden dan ook met pijn in ons hart besloten om Diëgo via Verhuisdieren te herplaatsen.

En gelukkig kunnen ook wij spreken van een succesverhaal. Diëgo is terecht gekomen bij een familie van twee mensen van 60-65 jaar oud. Binnen dit gezin heeft men eerder ook honden gehad en de dame van het huis is opgegroeid met heidewachtels. Veel belangrijker nog is de liefde, energie en tijd die deze mensen aan Diëgo kunnen geven. Hij is in een omgeving terecht gekomen waarbij die dagelijks naar het strand gaat en hier naar hartenlust kan ravotten.

Wij hebben nog steeds regelmatig contact, krijgen ook regelmatig een update over Diëgo en we zijn na een klein jaartje zelfs nog een keer bij hun langs geweest. De bedoeling is om dit contact te handhaven. Diëgo had zich geen beter "3e" huis kunnen wensen."

Lees hier het verhaal van Lili die herder Quinta moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Kris die kat Olli moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Sandra die besloot hond Max te herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Annamieke die haar Siamezen moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Karin die kat Keetje moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Wendy die haar katten moest herplaatsen.