Herplaatsen van een dier is verdrietig

Omdat Verhuisdieren haar best wil doen het herplaatsen van een huisdier uit de taboesfeer te halen, publiceren we een reeks verhalen van baasjes die deze moeilijke beslissing hebben moeten nemen. Wendy van Essen koos voor het geluk en het welzijn van haar katten. 

Succesmatches Wendy van Essen
03-11-2018

"Ja, ook ik ben één van 'die' mensen die haar katten herplaatst heeft. Ook zo’n persoon 'die geen dieren verdiend' en is afgemaakt op social media. En waarom? Omdat ik wel kan loslaten en niet zo egoïstisch ben om een dier bij mij te houden die doodongelukkig is. Ik heb gekozen voor herplaatsing omdat het dier daar beter van zou worden.

Ik kan je vertellen: dat doe je heus niet zomaar even. Het is verschrikkelijk, het verdriet wat het met zich meebrengt is intens. Ik heb mijn katten inmiddels al wat jaren geleden herplaatst en het verdriet is er nog steeds. Dit is mijn verhaal:

Oude en nieuwe kat werden vriendjes

Ik had al een kater genaamd Timo (foto rechts) toen Mickey erbij kwam. Ik vond Mickey op een boerderij; totaal niet verzorgd, bang en onder de vlooien. Ik beslozot hem mee te nemen. Eenmaal thuis begon de medisch ellende. Mickey had bloedarmoede door de vele vlooien, oormijt en wilde niet fatsoenlijk eten. Na verschillende bloedtesten en medicijnen heb ik hem er weer helemaal bovenop gekregen.

Ondertussen werden Mickey en Timo dikke maatjes. Ondanks dat Mickey altijd bang is gebleven. Bezoekers zagen hem niet en bij mijn moeder, die elke week kwam, bleef hij pas na drie jaar in de kamer in plaats van weg te duiken onder de bank. 

Noorse boskat Finn

De moeder van Timo was een Noorse Boskat. Ik was inmiddels verliefd geworden op dit ras, toen ik een foto zag van Finn, ook een Noor (foto links). Ik besloot hem te adopteren, maar het klikte niet tussen de drie katten. Finn was erg dominant en Timo, de goedzak, heeft zich op zijn kop laten zitten.

Door alle frustraties van Finn, begon Timo zich af te reageren op Mickey! Ik heb de situatie een jaar aangekeken, maar Mickey werd steeds ongelukkiger. Hij werd overal beloerd door de anderen en kon elk moment weer aangevallen worden.

Kat Mickey herplaatsen

Ik heb toen een keus gemaakt om Mickey te herplaatsen. Waarom Finn niet? Omdat ik eerlijk zal zeggen dat ikzelf meer aan Finn had dan Mickey. Finn was een knuffelkont en ik ook... Mickey wilde dat niet. Kwam nooit bij mij, behalve op bed. Dan lag hij op mijn voeten. Oppakken voor een knuffel kon niet; hij gilde moord en brand.

Omdat ik het sneu vond voor Mickey dat hij alleen ergens anders heen moest (hij was al zo bang), heb ik daarom de keus gemaakt om Timo mee te herplaatsen. Ik heb via Verhuisdieren.nl een fantastisch huis gevonden voor Timo en Micker en waar Mickey helemaal is opgebloeid. Zelfs zo dat hij zich nu laat oppakken en op schoot gaat liggen bij de nieuwe bazen. Ze hebben nu een geweldig leven en het is voor Mickey in elk geval het beste geweest. Hij is gelukkig en daar gaat het mij om. Ik heb nog steeds een heel goed contact met de nieuwe baasjes. Ze houden mij op de hoogte en ik zie geregeld foto’s van ze.

Mickey komt inmiddels bij zijn nieuwe baasje op schoot! 

Nog steeds verdriet

Inmiddels is Finn helaas overleden aan een melkkliertumor die was uitgezaaid. Vanwege mijn reumatische aandoening is het voor mij op dit mometn niet te doen om opnieuw katten te verzorgen. Het is gewoon te zwaar voor mij. Dus ik geniet extra van de foto's die ik nog regelmatig krijg van het nieuwe baasje van Mickey en Timo. 

Ik mis ze nog steeds. En huil er ook nog steeds om. Het is geen kwestie van 'even weg doen'. Er gaan jaren overheen voor je tot zo'n beslissing komt. Maar soms kan het niet anders.

Veroordeel nooit zomaar mensen...."

Lees hier het verhaal van Lili die herder Quinta moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Kris die kat Olli moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Sandra die besloot hond Max te herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Annamieke die haar Siamezen moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Karin die kat Keetje moest herplaatsen.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze ontroerende en mooie ervaringsverhalen.

Video's
icon-arrow-left Created with Sketch.