Hond Daisy is herplaatst omdat ze niet met andere hond kon

Omdat Verhuisdieren haar best wil doen het herplaatsen van een huisdier uit de taboesfeer te halen, publiceren we een reeks verhalen van baasjes die deze moeilijke beslissing hebben moeten nemen. Nellie vertelt dat ze terriër Daisy heeft herplaatst, nadat duidelijk werd dat Daisy en hond Prince geen match waren. 

Succesmatches Nellie
05-09-2018

"Ons huishouden bestaat uit man, vrouw, dochter, zoon en hond Prince van nu 4 jaar. De reden om een tweede hond erbij te nemen was om Prince wat meer zelfvertrouwen te geven, want hij is een onzeker hondje. Zo kwam Daisy als pup van 8 weken in ons gezin.

Kon niet met andere hond

Herplaatser Daisy

Vanaf de allereerste dag wilde ze al de baas zijn en dat werd steeds erger. Ze gunde Prince niets meer en viel hem soms zelfs aan als hij lag te slapen. Na een jaar tobben, corrigeren en hopen, werd het ons duidelijk dat het niet goed kwam met als dieptepunt een avondje in de tuin toen Daisy - om voor ons onduidelijke reden - Prince aanviel.

Dat was het moment dat wij de beslissing genomen hebben voor herplaatsing. Na eerst de fokker ingelicht te hebben gingen we zoeken en kwamen bij Verhuisdieren terecht.

Succesmatch via Verhuisdieren

De eerste mensen die reageerden hebben wij  - na meerdere telefoongesprekken gevoerd te hebben - gekozen om te ontmoeten. De keuze voor deze mensen was heel makkelijk. Zij hadden altijd terriërs gehad en wisten dus wat ze in huis haalden. Na het eerste contact hadden wij er al een heel goed gevoel bij en bij de ontmoeting werd dat alleen maar sterker. Daisy was vanaf het begin helemaal gek op die mensen en dat was wederzijds. Daarom was die beslissing vrij snel gemaakt en met de belofte goed voor haar te zorgen hebben we afscheid genomen.

We hebben nog regelmatig telefonisch contact en proberen elk jaar haar te bezoeken.

Natuurlijk missen we haar, maar ze heeft daar een beter leven dan wij haar konden geven. Zij heeft het daar geweldig. Wij hebben van deze stap geen spijt. We weten dat ze het daar goed heeft en dat was voor ons het belangrijkste. Hier in huis is de rust weer terug en genieten wij volop van onze Prince die weer stressvrij rond durft te lopen."

Lees hier het verhaal van Lili die herder Quinta moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Kris die kat Olli moest herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Sandra die besloot hond Max te herplaatsen.

Lees hier het verhaal van Annamieke die haar Siamezen moest herplaatsen.

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.