Kantoorhond een goed idee?

Flexas, een verhuurder van kantoorruimte, heeft voor ons uitgezocht of het nu een goed idee is om een kantoorhond aan te schaffen. Of een ander huisdier. Want volgens verschillende onderzoeken zou de aanwezigheid van een huisdier de productiviteit alleen maar verhogen...

Gastbloggers Eline van Dam
06-12-2017

Uit onderzoek blijkt dat een huisdier op kantoor bepaalde stofjes aanmaakt en de effectiviteit van werknemers enorm verbetert. En waar vind je heel veel potentiële lieve kantoordieren? Precies: bij verhuisdieren.nl. Op verhuisdieren.nl vind je heel veel lieve dieren die met smart wachten op een nieuw baasje. En een nieuw thuis, waar ze alle aandacht kunnen krijgen.

Onderzoek naar kantoordieren 

De universiteit van Virginia en de universiteit van Miami deden onderzoek naar de rol van huisdieren op de werkvloer. En wat bleek: huisdieren op kantoor verlagen het stressniveau, zorgen voor extra motivatie, maken werknemers flexibeler, versterken de communicatie en verhogen de betrokkenheid. Daarnaast concludeerden de onderzoekers dat huisdieren het gevoel van eigenwaarde verhogen, angstgevoelens en negatieve gedachtes verlagen en ervoor zorgen dat mensen beter relativeren. En dat is precies wat je nodig hebt op kantoor. 

Ben je om? Dan wil je weten hoe je een huisdier op kantoor organiseert. Als geen enkele collega een huisdier heeft dat geschikt is voor op kantoor, moet je een ‘nieuw’ huisdier nemen. Neem geen compleet ‘nieuw’ huisdier op kantoor, maar ga voor een dier dat helaas niet meer bij zijn huidige baas kan blijven en een nieuw baasje zoekt.

Kantoorkat of kantoorhond

Dan volgt de tweede vraag: welk dier neem je? Een hond heeft veel ruimte nodig. Een business center of een grote kantoorruimte is daarom erg geschikt voor een hond (zoals in dit business center in Rotterdam). Daarnaast moeten honden uitgelaten worden. Het zou dus ideaal zijn als er in de nabije omgeving een park of bos is. En het is van belang dat een hond één baas heeft. Een hond is namelijk een roedeldier en heeft een ‘leider’ nodig. Daarnaast kan een hond niet alleen zijn, dus de hond moet ’s avonds en in het weekend met zijn/haar baas mee naar huis.

Kat op kantoor

Wil je iets anders dan een hond op kantoor? Als je een praktijk aan huis hebt met tuin, balkon of dakterras (zoals deze kantoorruimte in Amsterdam) kun je een kat nemen. Katten hechten waarde aan rust en zijn echte territorium dieren. Ze veranderen dus niet graag van hun omgeving. Het handigste zou zijn als je zelf in of naast het kantoor woont. Als dat niet het geval is, adviseren we je twee katten te nemen. Dan zijn ze in het weekend in ieder geval met zijn twee. Heb je een grote tuin bij je praktijk, kantoor of atelier? Dan is een knaagdier, zoals een konijn, perfect. Een konijn heeft de ruimte nodig om lekker te rennen en dat is een feest om naar te kijken. Plaats een konijn ook altijd met zijn tweeën. Konijnen zijn van nature groepsdieren en hebben dus een maatje nodig.

Huisdieren op kantoor

Voorkom verblijf in asiel

Ben je er uit en weet je welk dier je wilt? Op verhuisdieren.nl vind je tal van leuke honden, katten en konijnen die een nieuw baasje zoeken. Met verhuisdieren.nl voorkom je dat dieren in asiels terecht komen en voorkom je daarmee een hoop stress. Het enige wat je moet doen is supporter worden. Laat vervolgens weten waar je naar op zoek bent, door middel van de vragenlijst, en maak een zoekprofiel aan. Verhuisdieren.nl zoekt aan de hand van je zoekprofiel huisdieren die het beste bij jou passen. Heb je een perfect dier gevonden? Dan zijn jij en je collega’s vanaf dat moment de redders van een lief dier. 

Vergeet niet dat het kantoordier eerst moet wennen aan de nieuwe omgeving en de nieuwe bazen. Bij honden is het van belang dat ze goed zijn opgevoed, dus investeer hier eerst in. Katten moeten stapje voor stapje wennen, dus laat ze eerst een kleine ruimte op kantoor verkennen. Geef konijnen, wanneer het koud wordt, genoeg warmte met stro. Zet eventueel het hok binnen.

Ook kosten en zorgen

Een huisdier op de werkvloer heeft dus heel veel voordelen. Maar vergeet de vaste kosten voor voeding, accessoires (zoals speeltjes, kattenbak, mand, bench of kooi) en eventuele medische kosten niet. En, zoals gezegd, moet het dier natuurlijk verzorgd worden na werktijd. Als jij degene bent die dat gaat doen, ben je verzekerd van een speciale band met je kantoordier. En wie wil dat nou niet?!

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.