Neem je hond mee naar werk-dag

Het is vandaag Neem je hond mee naar werk-dag! Hoe gezellig! Bij steeds meer bedrijven is het toegestaan je viervoeter mee te nemen. Het meebrengen van je hond heeft (bijna) alleen maar voordelen!

Hondenexpert Ulrike Meder en Nienke Oort
22-06-2018

Hond hoeft niet alleen thuis te blijven

“Er is veel sociaal contact voor de hond, de meeste dieren vinden dat heel fijn. Hij krijgt regelmatig een knuffel of kan een knuffel komen halen. En hij hoeft geen uren alleen thuis te zijn. Heerlijk toch?”

Mentale uitdaging voor de hond

“Mee naar het werk is ook een beetje werk voor de hond. Hij moet zich toch aan bepaalde regels houden en dus gaat de hond ook een beetje aan het werk. Dat is voor hem ook een mentale uitdaging, want hij moet zich netjes gedragen. Als de werkdag erop zit, treedt er voor de hond ook weer ontspanning in.”

Aanwezigheid hond goed voor de werksfeer

“Voor de mensen is de aanwezigheid van een hond over het algemeen positief. Je haalt een stukje natuur naar binnen. Het is wetenschappelijk bewezen dat contact met dieren je hartslag en de aanmaak van cortisone (stresshormoon) omlaag brengt en juist de aanmaak van dopamine (gelukshormoon) doet stijgen. De aanwezigheid van een hond laat je dus letterlijk beter voelen.”

Kantoordag niet geschikt voor elke hond

“Een werkdag is niet geschikt voor elke hond. Het hangt ervan hoeveel activiteit er op de werkplak plaatsvindt. Als je een hond hebt die makkelijk overprikkeld raakt, is het belangrijk dat er een plek voor hem gecreëerd wordt, waar hij zich terug kan trekken. Een hond slaapt over het algemeen 18 uur per dag dus zorg dat hij zijn rust kan pakken als hij daar behoefte aan heeft.”

Pup, asielhond, straathond

“Wees voorzichtig met het meebrengen van een pup, een hond uit het asiel of een straathond. Zij moeten eerst goed weten wie hun baas is. Op een werkplek zijn er veel collega’s die het dier aandacht zullen geven; dit kan voor verwarring zorgen en daar wordt de hond onrustig en gestresst van.”

Lekker wandelen tussen de middag

“Groot voordeel is dat je tussen de middag even lekker moet wandelen met je hond! Dat is goed voor baas en dier. Het is een mooie manier van ontspannen en ontladen, voor zowel hond als baas!”

Contact met onze hondenexpert

VerhuisdierenTV

Bekijk hier onze mooie ervaringsverhalen en andere video's waarin de relatie mens en dier centraal staat.

Video's Abboneren
icon-arrow-left Created with Sketch.